Tips til efteråret

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

 I begyndelsen af efteråret findes der stadig tilstrækkelig med næring i naturen, som eksempelvis frugter, nødder og frø. Men efter et par uger ændrer dette billede sig. I november oplever havens dyr ofte den første frost. Dagene er blevet mærkbart kortere, og trækfuglene fra Lapland er kommet og i mange tilfælde draget videre sydpå. Foderudbuddet er med andre ord blevet mere sparsomt, og det svindende dagslys betyder, at der tillige er mindre tid til at fouragere i. Ved foderautomaterne hersker der derfor livlig trafik.

Du kan allerede i efteråret hænge en eller flere redekasser op. På den måde får fuglene tid til at vænne sig til det nye hus, inden vinteren melder sin ankomst, hvor de for alvor får brug for et tilflugtssted. Lad blade og grene blive liggende i haven. Mange dyr går i vinterhi, og de har derfor brug for at kunne samle materiale til at bygge sig en lun og velisoleret rede. Egern anlægger et forråd for at kunne stå vinteren igennem. Det ville ikke være uvelkomment, hvis den fik en hånd med til dette arbejde.

  • En ekstra portion foder - Giv egern og pindsvin en ekstra portion på denne årstid. Det vil bekomme dem godt midt i forberedelsen til vinteren.
  • Hække og buske - Efteråret er den bedste tid til at plante hække og buske. Fuglene elsker buske med torne, fordi de yder den bedste beskyttelse.
  • Foderautomater - Benyt den rolige fodersæson ved begyndelsen af efteråret til efter behov at udskifte automater og fuglehuse.
  • Blade - Lad bladene blive liggende i haven eller riv eventuelt en bunke sammen i et hjørne. Pindsvin og frøer holder af at grave sig ned i dem og tilbringe vinteren der.
  • Redekasser - Har du stadig ingen redekasser i haven? I så fald er efteråret den helt rette tid til at få hængt en op. Har du allerede en redekasse, skal den blot gøres rent og kontrolleres.
  • Energirigt foder - Sørg for at have energirigt foder som Ren Hi-energy, fedtsøjler eller jordnøddesmør parat. På den måde kan du bidrage til at sikre, at fuglene kommer godt gennem vinteren.