Rødhals

Erithacus rubecula

Rödhake

BirdLife International betragter den europæiske tilstedeværelse af rødhalsen som stabil.

En frygtløs fugl, der hopper på jorden med lange smalle ben og karakteristiske gangart. Rødhalsen er en lille brun fugl med rustorange bryst. Han og hun er ens, mens de unge fugle er brune med pletter og mangler det røde bryst. Dette betyder, at de ikke bliver angrebet af ældre territoriale hanner.

Rødhals og rødkælk er den samme fugl. Rødkælk kommer fra det tyskeord ’Rotkehlchen’.

Størrelse: 12.5 – 14 cm

Vægt: 15 – 21 g

Forekomst: Skov, parker, haver.

Rede: Rødhalsen foretrækker at bygge sin rede i huller i træer, tæt busk og i stubbe nær jorden. Reden er bygget som en skål med blade, mos og græs og foret med hår. Hvis du vil hjælpe dem med en plads i haven, kan du hænge en  halvåbne redekasse op i tæt beplantning, f.eks. i en efeu busk.

Æg: En eller to kuld med 5-6 gulhvide æg med gulbrune prikker og pletter.

Mad: Den naturlige diæt med snegle, orme, insekter og forskellige bær og frugter, du kan supplere med melorme, hvis du vil have gavn af rødhalsen. Der er specielt rødhalsefoder hos Vivara, og de værdsætter også at få jordnødder, fedtholdige produkter, revet ost og frugt.

Lyd: ’Tik’ advarsels lyd. Sidder højt og synger, sangen er sølvklar og hurtig gentagende.

Andet: Rødhalsen forsvarer deres store territorier med magt, og der er sjældent mere end en han i en have. I de sydlige dele af landet er det en bosiddende fugl, mens andre fra mere nordlige områder bevæger sig sydpå om vinteren.

 


Anbefalede produkter:

Redekasse Alicante       Rödhakegodis       Foderbræt Levanne       Rödhake staty

Til Rødhalspakke >